Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Dagplejerne i Haverslev

 En lille dreng kigger ud fra et legetårn

Velkommen til Dagplejen i Dagtilbud Syd

Dagplejen består  pr. 1. august 2024 af 28 dagplejehjem. I Dagplejen er dit barn en del af en lille gruppe på 4 børn, der bliver passet og passende udfordret i dagplejers hjemlige omgivelser. Du vil møde engagerede medarbejdere, der i samarbejde med dig vil skabe en tryg og nænsom start i dagtilbud for dit barn.

Dagplejen er et pædagogisk miljø, hvor barnet har gode muligheder for at trives og udvikle sig og være sammen med omsorgsfulde og nærværende voksne.  Den mindre børnegruppe giver mulighed for mange interaktioner med den voksne i løbet af dagen, og børnene møder hver dag den samme voksne.  Vores mål er at børnene i denne ramme vil opleve en tryg hverdag, hvor de bliver set, hørt og taget alvorligt.

Hver enkelt dagplejer er en del af et legestuefællesskab med kolleger. Du kan læse mere om legestue ved at klikke på fanebladet " Legestue".

Alle dagplejere i Dagtilbud Syd uddanner sig  i relation- og ressource orienteret pædagogik ICDP, som er en integreret del af den pædagogiske praksis. De har senest i 2022 gennegået kurset Sprogklar, hvor de har dygtiggjort sig i barnets sproglige udvikling, og i at skabe gode sproglige miljøer for børnene.

Visitering af plads foregår udelukkende igennem Pladsanvisningen, og opskrivning foregår via den digitale pladsanvisning. Det betyder at den enkelte dagplejer ikke kan orientere dig om hun faktuelt har en ledig plads, selvom det kunne se sådan ud.

 

 

Information om at billeder er på vej.

Gitte Siekmans

Tryghed er det allervigtigste for mig. Når trygheden er der, giver det god trivsel, hvor barnet udvikler sig. For at opnå tryghed, tilbyder jeg en rolig og forudsigelig hverdag, fyldt med en masse nærvær, anerkendelse og omsorg.

• Tryghed (der er sammenhæng imellem det jeg siger og det jeg gør)
• Autentisk (at være ægte og have hjertet med)
• Nærværende (nærvær giver selvværd)
• Konsistent (barnet kan stole på, at jeg er altid den samme i de samme situationer.

Jeg arbejder i børnehøjde, jeg ser/lytter/føler hver eneste dag. Jeg giver plads til forskelligheder, anerkender og er rummelig og rolig, i håb om, at vi hver dag får det bedst, mest positive og lærerige ud af dagen.

Tillid fra forældrene er det vigtigste, og jeg ved, at du sender det dyrebareste du har, over til mig, Derfor vil jeg gøre mit allerbedste for, at dit barn trives og udvikler sig. Det kan vi gøre ved at have tillid og respekt for hinanden, ved at samarbejde og have en dialog, hvor vi er åbne og ærlige.

Hos mig sætter jeg en ære i at passe jeres barn, mens I er på arbejde og hos mig får barnet en masse sjove, skønne og lærerige oplevelser. Jeg bruger meget tid på at gøre børnene selvhjulpne, så de er klar til den store verden i børnehaven.

Jeg går ud med børnene hver dag, dog mærker jeg efter, hvad kan det enkelte barn kan rumme lige netop i dag? Jeg tilbyder leg på en stor børnevenlig terrasse. Vi tager ofte på oplevelsesture, som at se på byens faciliteter, bakketoppe, skoleskov, fisk i søen, store edderkopper, finde snegle, regnorme, hoppe i vandpytter, ud og kigge på store gravemaskiner - kun fantasien sætter grænser. Vores ture forgår ofte på ladcyklen, som gør det muligt at komme længere udenfor byen, bla. skoven, bondegårds-besøg.

Er vi inde, tilbyder jeg bla. at læse i bøger, synge, danse, lave motorikbane, lave gymnastik, lave krea (hvor vi bruge årstidens materialer).

Børnene hjælper med daglige gøremål, så de bliver selvhjulpne. Dette giver dem en masse selvværd og selvstændighed.

Jeg bruger Aula til at dokumentere vores hverdag, med billeder, tekst, video.

Åbningstider
Mandag til torsdag fra kl. 7.00 til 16.45 og fredag fra kl. 7.00 til 16.00.

Husdyr
Jeg har hunde, der ikke er sammen med børnene.

Efteruddannelse
• ICDP - Relations- og ressourceorienteret pædagogik i dagplejen.
• ”Sprogklar” – Sprog i dagplejen.
• Førstehjælpskursus.

Tilsynsrapport
Dagplejers seneste tilsynsrapport og tilsynsrapport for legestue kan hentes nederst på siden.

 

 

Information om at billeder er på vej.

Lissy Hansen

Jeg vil gerne, at min dagpleje er et trygt og dejligt sted at være.

Jeg vil arbejde på at gøre dagen stille og rolig samt støtte og hjælpe børnene i deres små
forskelligheder, så de kan føle sig trygge og unikke. Dagen foregår i et tempo, hvor børnene kan følge med. Jeg støtter børnene ved at være nærværende, give mig tid til hvert enkelt barn og give dem en genkendelig hverdag.

Jeg lægger stor vægt på et godt samarbejde med jer forældre. Hos mig er der altid tid til en snak i hverdagen, og I er altid velkomne til at ringe eller skrive, hvis I har brug for det. Jeg forventer åbenhed, ærlighed og respekt imellem os. De små daglige snakke imellem os gør, at jeg bedre forstår dit barns behov og reaktioner og bedre kan justere mig ift. dette og skabe tryghed.

Hele mit hjem er åbent for dagplejebørnene. Jeg har indrettet et legerum, men børnene må også gerne være i stuen og køkkenet.

Vi leger, læser og hygger indenfor før vi får frugt og brød.

Vi er ude hver dag, enten hygger vi herhjemme i gården, hvor der er en stor sandkasse og legehus, samt en masse køretøjer til børnene. Vi går også ture i byen, bla. til skolens legeplads, den nærliggende skov, spejderhytten eller søen. På turen snakker vi om de ting vi ser på turen. Undervejs bruger vi tid på at styrke motorikken ved at gå på trapper, træstubbe og lege på fitnessbane ved hallen.

Vi nyder at tage på tur med vores ladcykel, både i skoven og på landet. Vi besøger også de andre dagplejere, som ikke bor i Haverslev.

Åbningstider
Mandag til torsdag fra kl. 6.45 til 16.30 og fredag fra kl. 6.45 til 15.45.

Husdyr
Vi har to katte, Malou og Silver

Efteruddannelse
• ICDP - Relations- og ressourceorienteret pædagogik i dagplejen.
• Grundkursus og suppleringskursus for dagplejere.
• ”Sprogklar” – Sprog i dagplejen.
• Førstehjælpskursus.
• Kursus i Kommunikation, Sund mad, Børns udtryksformer, Psykologi, Reggio Emilia.

Tilsynsrapport
Dagplejers seneste tilsynsrapport og tilsynsrapport for legestue kan hentes nederst på siden.

 

 

Information om at billeder er på vej.

Mette Højris Hansen

Jeg hedder Mette, og jeg bor i Haverslev et par gader fra skolen. Her bor jeg sammen med min mand, Henrik og vores tre børn, Mathias, Magnus og Ella, som går i skole og børnehave.

I min dagpleje vil jeg gerne skabe en hjemlig og tryg base for børnene, blandt andet igennem rummelighed, nærvær, omsorg og møde det enkelte barn, netop hvor de er, så de oplever tryghed.

Trygge børn har overskud og lyst til at undersøge verden, samt danne nye relationer, både til andre børn og voksne.

Hverdagene vil have nogle faste rutiner, så børnene oplever en genkendelighed og vil få mod på selv at prøve og dermed styrke deres selvværd og selvhjulpenhed. Men der er også altid plads, til vi gør noget spontant, hvis jeg kan mærke hele gruppen kan rumme det. Jeg vil prøve at arbejde i ”emne” uger, ikke hver uge, men når dette giver mening, f.eks. at vi til påske, kan kigge nærmere på æg og kyllinger, eller hvordan skoven ændrer sig om efteråret i forskellige farver, det er kun fantasien der sætter grænser.

Vi tager ofte på ture på ladcyklen, hvor vi f.eks. besøger de andre dagplejer, en tur i skoven, på bondegårdsbesøg.

Det er vigtigt at have et godt og tæt samarbejde med jer forældre, og få dannet en god relation, hvor der er gensidigt respekt. Jeg vil altid være tilgængelig, til en snak om jeres barn, så vi sammen kan skabe nogle gode rammer for jeres børn og få opfyldt deres behov, på bedst mulig vis.

Åbningstider
Mandag til torsdag fra kl. 6.30 til 16.15 og fredag fra kl. 6.30 til 15.30.

Husdyr
Vi har en hund, Sigurd, som er lukket væk når børnene er her. 
I baghaven er der fire høns, som vi kan fodre og samle æg hos.

Efteruddannelse
Jeg er uddannet SOSU-assistent.
• ICDP - Relations- og ressourceorienteret pædagogik i dagplejen.
• Førstehjælpskursus.

Tilsynsrapport
Dagplejers seneste tilsynsrapport og tilsynsrapport for legestue kan hentes nederst på siden.

 

 

Information om at billeder er på vej.

Pernille Elkjær Nymark

I mit arbejde som dagplejer bestræber jeg mig på at skabe en hverdag, som er fyldt med tryghed, omsorg, nærvær og genkendelighed.

Det er vigtigt at møde børnene hvor de er, det skaber gode rammer for børnenes udvikling og trivsel.

Jeg laver forskellige aktiviteter i dagplejen som tager udgangspunkt i læreplanstemaer. Jeg kigger på børnegruppen og ud fra den vil det give mening hvilket tema jeg arbejder med. Det kan f.eks. være de sociale kompetencer jeg arbejder med, hvor børnene lærer at vente på tur, hjælpe hinanden og trøste en kammerat m.m.

Selv om genkendelighed er en god ting, kan spontanitet også være en del af min hverdag, da jeg mærker efter hvad børnene er optaget af og tager udgangspunkt i det, i min pædagogiske praksis.

Vi går ofte på opdagelse i haven, og finder små dyr under træstubbe og sten, mens hestene kigger med fra marken. Vi triller ned ad højen, hvor vi kan kigge op under det store bøgetræ. Her kan vi se og høre hvordan vinden tager fat i træets blade og grene. Jeg nyder den tætte kontakt, når vi læser, ser i bøger, synger og leger sanglege.

Hver dag tager børnene også del i dagens gøremål. De hjælper med at dække bord, bage boller, finder frugt og rydde op.

Jeg vægter et godt samarbejde højt, da det er grundlaget for at jeres barn og I, som forældre, trives i dagplejen.

Åbningstider
Mandag til torsdag fra kl. 6.45 til 16.30 og fredag fra kl. 6.45 til 15.45.

Husdyr
Vi har en hund og en kat, og heste som står på marken.

Efteruddannelse
• ICDP - Relations- og ressourceorienteret pædagogik i dagplejen.
• Grundkursus for dagplejere.
• ”Sprogklar” – Sprog i dagplejen.
• Førstehjælpskursus.
• Kursus i Babytegn.

Tilsynsrapport
Dagplejers seneste tilsynsrapport og tilsynsrapport for legestue kan hentes nederst på siden.
 

 

 

Information om at billeder er på vej.

Helle Gundersen

I mit daglige arbejde med børnene lægger jeg stor vægt på at lære dem omsorg for sig selv og de andre børn. Derudover arbejder jeg meget med, at børnene respekterer hinanden og lærer, at der er forskel på børn og at alle har noget at byde ind med.

Jeg tager udgangspunkt i børnenes alder og niveau og laver små læringsrum, hvor de forskellige læringsprocesser bliver afprøvet.

Et eksempel på læringsrum kan være følgende aktivitet: Børnene og jeg hjælper hinanden med at bygge en motorikbane af boobles - tunnel - skammel - balancebold. I dette forløb øver børnene deres sociale kompetencer (vente på tur, ikke at skubbe, hjælpe hinanden). Krop, sanser og bevægelse er også i spil (kravle, hoppe, balance) og de gør sig erfaringer og lærer deres krop at kende. Samt personlig udvikling (bede om hjælp, hvis man ikke helt selv tør og blive dygtig til det, de er gode til).

I al leg og aktivitet er der mulighed for læring for det enkelte barn og det er jeg meget opmærksom på i hverdagen. Ligesom fokus på den sproglige udvikling er meget vigtig.

Et godt samarbejde med forældrene er en selvfølgelighed for en god hverdag for børnene. Jeg lægger især vægt på ærlighed og åbenhed omkring trivsel af børnene. Både i dagligdagen i dagplejen, men især også i hjemmet ved forældre og andre, der er tæt på børnene. Det betyder meget for mig, at børnene trives og udvikler sig til hele mennesker.

Der skal være tid til en god snak, når børnene bliver hentet. Dit barn ved, at det skal med dig hjem og kan bedre rumme, at vi bruger lidt tid på en længere snak. Afleveringen om morgenen skal være forholdsvis kort for ikke at give dit barn unødvendig tvivl om, hvornår du tager afsked og går.

Vi begynder dagen med hygge ved morgenbordet, hvor alle børnene samt min mand deltager. Efterfølgende tilbringer vi ofte formiddagen i haven, hvor der leges i sandkassen og i legehuset samt på gyngerne.

Min ladcykel bruger vi rigtig meget til ture ud i det blå - besøg på Mejlbys legeplads, Nørlund Skov, besøg i børnehaverne og hos kolleger. Vi nyder at komme rundt i nærmiljøet og opleve/sanse/føle/mærke indtryk af alt hvad en god cykeltur er.

Da vi bor på en gård på landet, går meget af tiden også med at følge landmandens arbejde på marken samt i staldene. De dage, hvor vejret er knap så godt, er vi indenfor, hvor vi bruger tiden på at tegne og male. Andre gange synger og danser vi, eller sidder stille og roligt og læser i en bog.

Børnene hjælper også til i køkkenet når der skal bages og gøres klar til spisning. Jeg forsøger at inddrage børnene i alle dagligdagens gøremål, så det bliver til en hverdag med små udfordringer, men også en hverdag, hvor der er plads til fordybelse.

Hver dag er der middagssøvn, som foregår ude i den friske landluft, og i tilfælde af dårligt vejr, er der en garage, hvor barnevognene kan stå.

Når børnene nærmer sig børnehavestart, tager vi på besøg i børnehaven, så de kan opleve børnehaven og få et indtryk af det nye, som venter dem.

Åbningstider
Mandag til torsdag fra kl. 6.30 til 16.15 og fredag fra kl. 6.30 til 15.30.

Husdyr
Ingen

Efteruddannelse
• ICDP - Relations- og ressourceorienteret pædagogik i dagplejen
• ICDP - Udviklingspsykologi for dagplejeren
• Grundkursus og suppleringskursus for dagplejere
• ”Sprogklar” – Sprog i dagplejen.
• Førstehjælpskursus
• Pædagogiske læreplaner
• Kost 0-3 årige
• Børns udtryksformer
• Psykologi på AVU
• Babytegn

Tilsynsrapport
Dagplejers seneste tilsynsrapport og tilsynsrapport for legestue kan hentes nederst på siden.

 

 

 

Dokumenter mediebibliotek